Skriv gärna några rader, så för jag över meddelandet hit.

- Kontaktuppgifter
- Välj inlägg från tidgare år i menyn!

- Visa menyn om den inte redan finns.Detalj ur räkning från Wiks Hotell
.År 2014


Hej
Jag heter Liselotte och är barnbarn till Rolf Gyllenberg som, tillsammans med sin bror, hade företaget ”Bröderna Gyllenberg”.
     Rolf med fru och barn hamnade i Jakobsberg, Stockholm (brodern med familj utvandrade till USA). Jag är själv uppvuxen straxt utanför Stockholm, men bor sedan ett år tillbaka i Sydney, Australien.
     Jag vill bara tala om hur lätt det är att förlora sig i alla dessa sidor, idag har jag suttit i timmar och läst om namn och ställen som jag  minns att familjen pratat om när jag växte upp. Underbart! Vilket fantastiskt arbete som lagts ner!
     Tack!!
     Liselotte Smith
(Inf. 2014-08-22.)


Hej Fredrik å alla andra
Efter att ha studerat de senaste inläggen i Vyerna och konstaterat att de flesta handlar om antingen rivning och/eller nybyggen [håller jag inte riktigt med om; juni och augusti] så kommer jag här med en önskan:
     Varför inte efterlysa berättelser om lekar förr och nu? Orsaken till denna min idé är att jag kom ihåg en lek vi lekte då jag var barn: åva å beka. Samma lek har mina egna barn lekt, men då har de kallat den Andy Nova av nån anledning.
     Den går till så att två lag, en på vardera sidan av ett hus försöker kasta en boll över takåsen,  lyckas man få över bollen ropar man ”åva”, om inte skriker man ”beka”. Kan mottagande lag lyckas ta lyra så ska de smyga runt och försöka ”bränna” motståndarna.
     Kommer ni ihåg nåt liknande? Eller har ni andra lekar ni lekt/leker?
     Undrar Heidi Nystrand
(Inf. 2014-08-24.)

Idrott och lekar av Einar Hedström.


Läs mer:
Gästboken 2013.
Gästboken 2015.
(Rev. 2015-01-02 .)