Diskussion

Avloppsexperten Leif Häggblom från Nyykaabe som är rädd att SFP och SDP:s understöd sviker i kommande val. Bra om han har rätt i språkfrågan, men hur det går i valet för centern är en fråga som Häggblom borde mera tänka på, valresultatet ger säkert huvudvärk åt många och säkert mest åt centerns anhängare, det ser inte ljust ut, just nu.

Galeasen 5.3.2011 kl 21:46

Samma åsikt (3)     Annan åsikt (3)


*        *        *


Detta var en kommentar till:

Lipponen: Centern leker
med elden i svenska frågor

Publicerad 5 mars 2011 kl. 17:51. Senast ändrad 5 mars 2011 kl. 17:54

Riksdagens före detta talman Paavo Lipponen (SDP) tror inte att statsminister Mari Kiviniemi gett upp kampen mot svenskundervisningen.

-Centern leker med elden i de svenska frågorna - det handlar inte bara om svenskundervisningen utan också partiets agerande i Karlebyfrågan. Jag tror inte att Kiviniemi gett upp - saken kommer upp på nytt, sade Lipponen i sitt tal under Finlands svenska socialdemokraters (FSD) fullmäktigemöte i Helsingfors på lördagen.

-Finland bör bevaras som ett enhetligt område då det gäller undervisningen med två nationalspråk. Ungdomar bör ges samma möjligheter i språkkunnighet att fungera på den finländska arbetsmarknaden.

Samtidigt kritiserade Lipponen de populistiska åsikterna som delas av allt flera.

-Vi har en andlig och intellektuell regression i landet. Det finns röster som säger att vi borde isolera oss. Menar de att vi borde ansluta oss till de baltiska länderna - och återgå till det klimatet vi hade under mellankrigstiden?

FNB nyheter@hssmedia.fiÖsterbottens Tidnings webbupplaga den 5 mars 2011.


Läs mer:
Neo-Carolina.
Fler artiklar ur ÖT.
(Inf. 2011-03-06, rev. 2011-03-06 .)