Var är detta fotograferat?

Kortet ingår i ett "dragspel" tillhörigt Lars Pensar från början av förra seklet. Fotografen har stått på ett högt berg ganska nära vatten. Träden närmast ser ut som björkar. I bakgrunden skymtar en hög ö och ännu längre bort något som ser ut som höglänt fastland.

Det finns även andra oidentifierade skärgårdsvyer, men de kan närmast räknas som hopplösa fall. Här är naturen så pass speciell att man kan hoppas på att någon känner igen platsen.


Svara på frågan.

Här!
Den 23 februari 2003 kom detta förslag:

Är förstås inte säker, men tror att det är fotograferat från "Andrasjöbergen" någonstans ovanför min och min mors sommarstugor (villor) mot de holmar som ligger söderom Alören eller t.o.m. redan är en del av Alören.
Alf Blomqvist
Kronoby

Den 17 september 2004 hörde Stefan Fors av sig:

Jag håller med Alf Blomqvist att fotot är taget från Andra Sjö bergen. Troligen Markusholmen i förgrunden och Långören i bakgrunden. Jag tycker mej minnas vyn från min barndom när jag och Uddas Mona lekte indianer där. Försökte också ta ett foto, men skogen hade växt upp för mycket så det gack icke. Nästa år kan jag försöka klättra upp i ett träd ...

Finns det fler förslag?


Läs mer:
Fler efterlysningar.
Fler dragspel.
Kuvertet som bilden fanns i var också intressant eftersom det för ovanlighetens skull var stämplat i Nykarleby. Fler Nykarlebystämplar.