Lucka 2   LUCKA 3 Lucka 4 
  Adventskalendern 2014  
Nykarleby stads idrotttsmedalj i form av Nykarlebystjärna


Nykarleby
rustar för
Idrottsgalan

Stjärnglans och glamour blir det snart i Stjärnhallen igen då Idrottsgalan går av stapeln. Årets fest är den elfte i ordningen och salen Lilla björn dukas för 450 och 500 personer.


NYKARLEBY

Fredagen den 31 januari samlas aktiva idrottare, motionärer och vanliga Nykarlebybor i Stjärnhallen för att ta del av programmet som innehåller en rad premieringar. Totalt cirka 50 personer inom tio olika kategorier är nominerade för olika priser. Förutom vinnarna premieras även Årets motionär samt EM-, NM- och FM-medaljörer.
      - I år har föreningarna meddelat om 28 medaljörer i Nykarleby, säger stadens kultur- och fritidschef Tina Nylund som hållit i trådarna för galaförberedelserna.
      FM-guldmedaljörer och de som vunnit större priser erhåller den nya Idrottsmedaljen (Nykarleby stads idrottsmedalj) som utformats av Nykarlebybördige Anders Aromäki. Medaljen föreställer en stjärna och är nedfälld i en träask försedd med lock. Aromäki har format bådadera.
      - Medaljen instiftades i fjol och de som vann FM-guld 2012 tilldelas också medaljen, säger stadsdirektör Gösta Villman.
      FM-medaljörerna från 2012 får medaljen redan före galan.
      - Landskapsstafettlaget kan inte premieras på årets Idrottsgala för årets landskapsstafett har inte avgjorts än, säger Tina Nylund.

– – –Så här ser den av Anders Aromäki desigande medaljen ut.
[Foto: Ev. Dick Björklund.]


Österbottens Tidning den 23 januari 2014.
Lars Pensar tillhandahöll.


*     *     *

Det krävs mycket byråkrati innan allt är klappat och klart: Utdrag ur Bildningsnämndens protokoll från sammanträde den 6 november 2013

 
Läs mer:
Innehållsförteckning till kapitlet Nykarlebystjärnan.
Medaljekonst i Uppslagsverket Finland.
Fler artiklar ur tidningen.
(Inf. 2014-12-02, publ. 2014-12-03, rev. 2020-10-05 .)