S
öndax

Nyfiken i naturen heter det första inslaget i Söndax. Viking Nyström pratar med fyra barn om djur och natur. I samband med programmet anordnas en lyssnartävling som bygger på ord och ljud.

I Plektrum-show presenteras gruppen Raid från Nykarleby. De tre pojkarna i Raid spelar en musik, som närmar sig jazzrock. Låtarna är inspelade i stereo och gruppen har själv komponerat dem. Det är inte bara popmusik som Plektrum-show skall innehålla, utan alla som är under 15 år och musicerar kan ringa tel. 90-401 3668 och tala med Bertel Lindell, som är redaktör för programmet. Det går också att skriva brev eller skicka en kassett under adress: Rundradion, Svenska barn- och ungdomsredaktionen, rum 616, PB 95 00251 Helsingfors 25.
     Nyfiken i naturen sänds i repris onsdag kl. 16.25 och Plektrum-show tisdag kl. 17.00.
     Radion kl. 18.00 och kl. 18.20.Gruppen Raid från Nykarleby presenteras i Söndax i dag i Plektrum-show. [Basist Ulf Solvin, trummis Peter Sund och gitarrist Anders Engström. Notera affischen för Vasa-bandet ZOTCH!]


Hufvudstadsbladet, ca 1977.
Peter Sund tillhandahöll, Stig Haglund digitaliserade.


Ulf Solvin tillhandahöll i mars 2016 programmet samt bonusmaterial i form av musik med kommentaren:

Början är en liveinspelning från Idrottsgården kanske 1976 eller -77. Arrangör var Henrik Bertlin. Och förutom vi deltog en del progband från Jeppis och Black Magic från Jeppo. Inspelningen är lite knölig i början men det är så på originalet också, sen är den ganska OK. Det var Fredrik Eng som skötte inspelningen.
- Radioprogrammet börjar vid 60 minuter.
- RAIDs musik de första 60 minutrarna.


Läs mer:
Två av medlemmarna hade ett förflutet i Piratos.
Peter Sund trummis i Nykarleby skolorkester.
Innehållsförteckning till Sång och musik.
Fler artiklar ur Hufvudstadsbladet.
Kämppän.
(Inf. 2014-08-15, rev. 2020-11-25 .)