Biografen moderniseras

     Bio Scala har numera anskaffat modern maskinutrustning, som tillåter förevisning av filmerna utan mellanakter. Bild och ljudkvalitén torde dessutom förbättras. Apparaturen uppmonteras som bäst och man hoppas kunna taga den i bruk på lördagen.
     Moderniseringen betyder även att filmurvalet i framtiden blir större. Bl.a. väntar biografen att i en snar framtid få en sådana storfilmer som Quo Vadis och Borta med vinden. Likaså har biografen fått ett förhandslöfte på Okänd soldat inom den närmaste tiden.
     Apparaturen kan lätt utbyggas för cinemascope, vilket även så småningom kommer att ske. För övrigt kommer föreställningarna naturligtvis att bli något kortare då mellanakterna bortfaller.

 

Veckans filmer

     Bio Sscala har till lördagen och söndagen lyckats få storfilmen Johnny Guitar omtalad i flere länder och känd för schlagern med samma namn. Joan Crawford och Sterling Hayden spelar huvudrollerna i färgfilmen.
     På tisdagen kommer crazyhumoristen Red Skelton i cirkusmiljö och rymmer vemod vid sidan av humor, som det skall vara hos en äkta clown. Jane Greer är motspelare.
     På onsdagen kommer en stor indianfilm, ansedd som märkesfilm i USA. Burt Lancaster och Jean Peters spelar huvudrollerna i Den sista apachen.


Österbottniska Posten nr 2/1956.
Lars Pensar tillhandahöll.

Läs mer:
Apparaturen utbyggdes för för cinemascope följande år.
Levande bilder gör sitt inträde av Erik Birck.
Fler artiklar och notiser ur Österbottniska Posten.
(Inf. 2005-11-23, rev. 2017-02-12 /HK.)