Residensteatern beredd fortsätta efter lyckad start


    Residensteatern, det unga teatersällskapet i Nykarleby, har avslutat sin första spelsäsong och summerar som bäst ihop sina erfarenheter och smider nya planer.
    Cirka sjuhundra personer såg den uppsättning gruppen gjort av fransmannen Marc Camolettis komedi Boeing-Boeing och både press- och publikreaktioner har varit högst positiva. Tyvärr seglade vi i kölvattnet på en revysäsong och hade också att konkurrera med andra teater- och revyuppsättningar vilket gjorde att publiksiffrorna inte blev så stora som vi hade hoppats men det har ändå gått långt bättre än vi fruktade när vi var som mest pessimistiska, säger gruppens ledare Ulf Smedberg.
    Det hela har i alla fall gått ihop och underlag finns för fortsatt verksamhet. Det var man enig om på lördagens möte och beslöt att leta reda på en ny pjäs för framtiden.

    Om det sedan går att hålla ihop gruppen på grund av fortsatt skolgång på annat håll är sedan en annan fråga.
    Hur som helst så är det inte helt slut med Boeing-Boeing. En föreställning som abonnerats av ett företag kommer man att ge i vår någon gång men sedan lägger man ner pjäsen om Bernard, mannen som hade tre fästmör, alla flygvärdinnor, ett kverulerande hembiträde och en god vän Robert som hjälpte till att ro det hela iland.ϧ Parisiska eskapader har Residensteatern inlett sin verksamhet med i Boeing-Boeing. Fr.v. Peter Bergfeldt, Ann-Christine Segerwall, Karl-Erik Blom, främre raden Åsa Blom, Catharina Fors och Anita Kronqvist som spelade de tre flygvärdinnorna.


Föreställningarna gavs i Högstadiet. Kommer inte ihåg så mycket annat än att Peter fick en ”tupp”.


Jakobstads Tidning den 2 april 1981.


Läs mer:
Företaget som abonnerade föreställningen var HAB.
Karl-Erik var med i Källbacksgänget.
Fler artiklar och notiser ur tidningen.
(Inf. 2006-04-28.)