Dödsfällan vid storabron blev ung chaufförs död

     Klockan 8 på måndagsmorgonen var Olli Huhtamäkis långtradarbil LCO 13 på väg från Åbo till Toppila med en stor last av cocacola-flaskor. Bilen fördes vid tillfället av 23-årige långtradarchauffören Pentti Sakari Rissanen, medan bilhjälpkarlen låg och sov i hytten.
     Ingen kan exakt säga vad orsaken till katastrofen var, om det var halt väglag, dimman och det lätta snöfallet eller något annat, kanske trötthet, som förorsakade katastrofen. De närboende skrämdes av den hårda skrällen, när bilen med all kraft törnade mot det branta Brostuguberget. Själva bilen blev skrot och framväggen av släpvagnen slogs ut av de 100-tals läskedryckskorgarna, som slungades ut på marken.
     Chauffören visade livstecken, när han bröts loss från sittplatsen och fördes i ambulans till sjukhuset. Dock kunde han inte överleva på grund av de svåra skadorna. Bilhjälpkarlen, som var mindre skadad, fördes senare till Malmska sjukhuset i Jakobstad. Han torde ha möjlighet att få leva.Österbottniska Posten januari 1965. Olyckan skedde den 5.
Lars Pensar tillhandahöll.
(Inf. 2007-08-03.)
Foto: Roger Sund.


Linnéa Sund tillhandahöll via Elisabet Sund.
(Inf. 2007-09-26.)


Läs mer:
Olyckan reulterade i förslag till trafiksäkerhetstgärder.
Brännvinslastad bil ned i Nykarleby älv.
Fler artiklar och notiser ur Österbottniska Posten.
(Rev. 2021-08-31.)